Ångest över maten

Det är något som jag ofta har fått höra när folk äter onyttigt på högtider. Men innan jag skriver mer om det så vill jag ändå förklara hur jag själv känner med maten.

Nu har jag gått i exakt 12 veckor på min diet, jag är väldigt nöjd med formen men jag har nog två veckor kvar tills jag känner mig klar. Varför gör jag det här, dels för att jag ska plåtas, jag vill vara sommarfin =) och jag vill motivera andra som jag själv sätter på diet.

Det är många tränare som coachar sina klienter och dom själva inte har gått igenom det. Det räcker med att du testat det en gång för att veta vad dina klienter känner och vilka faser dom går igenom. Sen kan man inte veta exakt allt, eftersom mycket har med det mentala inställningen att göra. Alla vi fungerar olika.

Men när det kommer till min form så vill jag alltid justera och bygga lite mer muskler. Jag vill inte bli stor som ett berg, fast det kommer jag inte heller kunna bli. Folk tror att, bara för att jag säger att jag vill bli större så kommer jag se ut som Big Ramy

Men så är inte fallet, jag började min ”bulk” förra året i Juli, och körde på i 10 månader bulk för att bygga så mycket muskler som möjligt. Idag känner jag mig i bättre form än förra året och väger ca 1-1.5kg mer. Så 1-1.5kg muskler på 10 månader. Det är fan bra jobbat tycker jag =) Väldigt nöjd. Men innan jag säger att det är så så måste jag göra en mätning om två veckor för att se hur mycket fett jag har på kroppen och jämföra det med förra året. Då vet jag lite mer hur mycket muskler jag byggt.

1-1.5kg på 10 månader låter inte mycket. Men om du lägger fram 1kg kycklingfile framför dig så är det rätt mycket kött. Det är ungefär så mycket man kan bygga på ett år. Vissa har bättre förutsättningar och kan bygga upp mot 2-3kg och vissa har tyvärr sämre förutsättningar.

Vad händer nu efter dieten

Jag ska ju börja bulka igen. Jag har kämpat och slitit för att se ut så här, ska jag förstöra det? Vill jag gå upp i vikt?

Nej! jag vill inte, eller jo jag vill ju bygga mer muskler till nästa år, men jag vill ju inte förstöra formen, men jag vill ha mer muskler.

Så går mina tankar varje gång jag är i bra form. Jag står och argumenterar mot mig själv. Till slut vinner den smarta att ja du ska gå upp långsamt och successivt för att bygga på dig kvalité med både fett och muskler.

Så egentligen när jag är klar med min diet så vill jag inte äta onyttig mat, jag vill fortsätta vara i form. Och när jag väl börjar äta mer mat och lägger på mig lite så får jag ångest, i början. Men jag övertalar mig själv att det är så det ska vara, det är så jag blir starkare och bygger mer muskler.

Vad har du ångest över

Men bara på ett par dagar har jag fått en hel del förfrågningar om online coachningen som jag jobbar med. Jag hör ju på folk att dom inte vill äta dålig mat, dom vill inte lägga på sig fett. Alla vill vara i form under sommaren. (kanske inte alla, vissa är sjukt nöjda med att vara lite runda och det är helt okej, det får man vara) Jag har skrivit det förr och kommer skriva det igen

”Hur du än ser ut, är du nöjd så är det bra, mår du bra så är det bra. Men klagar du så ska du göra nått åt saken och gör du inget åt saken ska du hålla käften”

Jag hjälper mer än gärna folk som vill ändra sitt liv och sina matvanor. Igår blev det mycket mat på midsommar, det är helt rätt! Ät och njut av maten, men mår du inte bra av att du ätit för mycket. Ät nyttigt i några dagar, glöm inte att träna, den bästa träningen är den som blir av.

Så jag tycker absolut inte man ska ha ångest över att man äter onyttigt. Man ska njuta av det och man kan sköta sig efter det. Se till att vara hälsosamma, hur ni än ser ut. Ni har bara en kropp och den måste ni ta hand om.

Nu ska jag träna! =)