CrossFit Highway Open

Nu sitter jag här i fåtöljen på jobbet och precis tagit min PWO inför träningen. Jag tänkte bränna av lite tankar om tävlingen i helgen.

Hugo anmälde oss för ett par månader sedan till den tävlingen och tänkte att det skulle vara en rolig grej. Jag har inte kört tyngdlyftning eller CrossFit på två år. Det jag har kört är Crossfit Open som går varje år. Den är 5 veckor och 1 workout i veckan. Och det längsta jag sprungit senaste två åren har varit till tunnelbanan (ca 100m)
Det tyngsta jag har tagit i C&J och Snatch har varit när jag hjälp medlemmarna upp med stången igen till ställningen. Oftast bara gjort en bicepscurl med vikten för att styla lite =)

Men Jag är ju inte en färsking på CrossFit eller konditionsträning. Jag har ju tävlat och varit på CrossFit Regionals 2014 i Team. För dom som inte vet så är det som EM i CrossFit.
Och jag har alltid tänkt att jag är dåligt på att springa och har dålig flås. Men det är mer att jag inte tycker det är kul. Så jag har en grund, jag har tekniken i Gymnastik, tränade gymnastik i 8 år.

Men de två senaste åren så har jag bara haft fokus på att bygga muskler och styrketräna. Äta mycket mat och bygga muskler, sedan äta bra mat och deffa ner mig och se hur det ser ut.

Men till tävlingen!

Det fanns två nivåer, Intermediate och Scaled. Och jag kan säga att Intermediate nivån är fan hög. Sjukt duktiga tjejer och killar. Så jag gick in med tanken om att göra mitt bästa och ha kul, men absolut inte att vi ska dit och vinna.

Dag 1

Jag var inte redo, jag var inte beredd på hur ont det skulle göra, ont av mjölksyra och känslan av att man inte kan andas och det börjar svartna för ögonen
Helt klart, favorit event. När jag tränade tyngdlyftning så hade jag 120kg i ryck en bra dag och 140kg i stöt vilken dag som helst. Och det blev mina bästa lyft den dagen.
Helt okej event för mig och Hugo, jag trodde inte jag hade så många C2B i mig men jag brände av alla 25. Däremot fastnade vi båda på T2B. Men vi kom in på bra tid

Dag 2 – Vi stod på delad 1a med ett annat par

Event 4 var nog bland det jobbigaste jag gjort. Hatar alla wodar som tar mer än 3 min. Tror vi höll på i nästan 15 min med denna.
Event 5 – första delan gick sjukt bra. Andra delen väggade vi så hårt.

Efter event 4 och 5 så låg vi tvåa mot det andra paret som var sjukt duktiga, snabba i löpning, snabba i thrusters, snabba i Devilspress. I finalen så låg dom 5 poäng före oss. Så det var antingen vinna eller förlora och komma tvåa för oss bägge.

Finaleventet passade mig och Hugo bäst. Bästa eventet för oss på hela helgen. Vi hade 1an precis bredvid oss och försökte hålla oss lite framför dom hela tiden. Men Hugo och sjukt bra på MU och vi båda gick längderna unbroken på handgående. Så vi kom in före dom och vann sista eventet.

Det kommer nog dröja ca 5 år innan jag ger mig på detta igen. En CF tävlingen är inget att leka med när man inte tränar CrossFit och är van. Jag har träningsvärk i händerna, halsen, hela ryggen och ner till mina tår.

Jag kunde gå runt och se nervös ut innan varje event. Jag har sjukt bra tävlingsnerver så jag blir inte nervös. Men jag fick frågan ofta, är du nervös eller?
Jag var inte nervös för att förlora, eller att det skulle gå dåligt. Jag var nervös för att jag vet var som väntar där ute, den smärtan man känner när man går in i väggen mitt i en wod och man ska försöka återhämta mig under tiden vi fortsätter nöta på. Det är den värsta känslan som finns.

Men nu är det över =) jag vill tacka alla från CrossFit Highway för en bra tävling, domarna för bra bedömning, alla funktionärer som fixar under dagen!
Och stort tack till mina vänner Peter Blaha och Anderas Lindberg

För alla som inte varit på CrossFit Highway och tränat så måste ni åka dit och köra. Sjukt bra anläggning! In och läs mer på CrossFit Highway.