Därför ska du ha Personlig Tränare

Först måste du fråga dig själv varför du ska träna, vad har du för mål och hur vill du må i kroppen nu och i framtiden. Det viktigaste är att man ska må bra. Och vad som får en att må bra är individuellt. Vissa vill bli starka, vissa vill gå ner i fett% och få synliga muskler, andra vill bygga muskler och kötta på sig. En del vill få bättre kondition, springa snabbt, bli rörliga, bli bra inför något speciellt, nått lopp eller liknande.

Hur som helst så kan man alltid börja träna själv för att komma igång med träningen och vad du än gör från 0 till att börja träna kommer göra att du blir lite bättre och kommer lite närmare ditt mål.

Men för att ta det steget längre, att börja belasta och röra på sig på rätt sätt så behöver man ha någon som hjälper en med det.
Tex för någon vecka sedan så åkte jag bil förbi ett lopp där jag såg en massa löpare springa Kungsholmen runt. Vi satt i 4-5 min i trafik och löparna sprang bredvid oss längst vägen. av ca 50-60 löpare så var det en kvinna på ca 50-55 år som hade fina löpsteg. Jag tänker, om man nu är ute och springer och vill bli bra på något varför inte göra det rätt. Ta hjälp av någon som kan det där med löpcoaching. Det räcker med 1-2 pass med en löptränare för att få bra övningar för att dina löpsteg ska vara bättre. Inte bara för att springa snyggt, men att springa fel så länge och om och om dag för dag kommer att slita på vrister, knä, höft och rygg. Det kommer kosta dig mer i behandling än vad resultatet är värt.

Men även för någon som bara vill styrketräna, bli stark eller bygga muskler så brukar dom säga, ”- Ja men jag har koll på träningen, jag behöver bra ha hjälp med kosten”

Då brukar jag fråga hur lägger du upp set och reps vecka för vecka och dom har ingen koll alls på vad jag pratar om. Eller hur ofta byter du övningar, då brukar jag se hur fundersamma dom blir.

Det är viktigt för att utvecklas är att ha en bra programmering, träningsupplägg, med progression både för att öka sin kapacitet och återhämta sig på rätt sätt. Sedan skulle jag säga att kosten är mer än halva jobbet. Sköter du inte kosten så skulle jag säga att träningen är liiiite bortkastat. Självklart kan du få resultat men är det hälsosamt om du inte sköter kosten bra, Svar: Nej!

Vilken PT ska jag välja?

Så vem ska man välja som pt? Den är svår! Jag brukar säga att alltid ta en PT som du fått rekommenderat av någon som man känner. Sedan kanske kemin mellan PT och klienten inte funkar men det får man väl testa innan man väljer att köpa 30h.

Välj även en pt som själv testat den träningsformen innan. En tränare som inte själv provat på något vet inte vad klienten går igenom. Du kan vara hur duktig som helst teoretisk men om du inte har testat själv vissa dieter eller tränat det du ska lära ut brukar sällan bli bra. PTn ska veta vad kunder går igenom.

Jag som PT har själv tagit hjälp av tränare inom tyngdlyftning när jag började träna det inför en tävling. Jag har tagit löpcoaching av en löpare, pulsbaserad träning av en specialist. Sedan har jag själv gått utbildningar efter det för att lära mig så mycket som möjligt. Nu jobbar jag själv inte PT så mycket. Mest online coaching!
Däremot så har jag en del ptn på mitt jobb som är sjukt duktiga, jag tar ju inte in en dålig pt på mitt gym =)

Här har ni dom som jobbar som PT på mitt gym och vad dom är bra på:

 • Marcus Adamsson – Rörlighet, stabilitet, rehab, styrka, viktreducering, massage
 • Jenny Adolfsson – Styrka, styrkelyft, tyngdlyftning, viktreducering, allmän fys
 • Christy Bacon – Styrka, explosivitet, allmän fys, viktreducering, hypertrofi
 • Gyula Bercsenyi – Styrka, explosivitet, triatlet, tyngdlyftning, CrossFit, allmänfys, hypertrofi, friidrottare, massage
 • Onkar Singh – Hypertrofi, CrossFit, styrka, rörlighet, viktreducering
 • Erika Sjöberg – CrossFit, styrka, viktreducering, allmänfys, simning
 • Reda Negm – Rehab, välmående, massage, styrka, rörlighet
 • Daki Savic – Viktreducering, hypertrofi, styrka,
 • Staffan Eklund – Styrka, viktreducering, hypertrofi, välmående, grenspecifik träning
 • Helena Falk – CrossFit, rörlighet, kondition, styrka
 • Daniel Andreasson – Hypertrofi, skador, rehab, styrka, kiropraktor

Vill ni ha kontakt med av dessa kan ni kontakta mig här via bloggen i kommentarsfältet eller via min mail så kan jag koppla ihop er.