Därför ska du inte vänta till 1a Januari

Gör inte samma misstag igen, att lova dig något som du inte kommer hålla.

Hur många gånger har du haft nyårslöfte att komma igång med träningen?

Många tycker det känns skönt att vänta och ha en anledning för att slappa och äta onyttig mat. Samma sak med de som alltid ska börja på måndag. Den har man hört många gånger. Det är tisdag, men jag börjar på en måndag, det blir en bra start.

Det är bara lathet. För vill man göra en förändring så ska man inte slösa tid. Om du väntar tills måndag eller till nya året så har du redan kommit efter. Det är inte bara att du står still i din utveckling men det är också två steg bakåt i din utveckling, för varje dag som du väntar med att börja träna.

Du blir inte yngre.


Tråkigt att höra eller hur? Men tyvärr så blir vi äldre varje dag. Sköter du kosten så blir du fortfarande äldre men du ser till att hålla dig frisk och förhindrar att få hjärt- och kärlsjukdomar.

Däremot om du lägger till träning så kommer du att stärka kroppen och hjärtat. Du balanserar upp dina hormoner med bra kost och träning. Du får även bättre sömn och bättre produktion av tillväxthormoner vilket leder till att du håller dig ung längre. Med det så kommer du må bättre, du kommer vara gladare, piggare, stackare och mer fokuserad när du jobbar.

Julbord.

Och de flesta som vill vänta med att ta tag i kost och träningen gör det för att man ska få unna sig julbord och lite gott under jul och nyår.

Där tänker du fel!
Man kan ändå äta julbord, att ha en bra kosthållning behöver inte betyda att man måste sköta sig slaviskt och bara äta kyckling och broccoli varje dag. Det handlar om att ha en bra balans, äta bra mat, rätt mängd och god mat! Man ska inte kompensera genom att äta julbord en dag och leva på ett äpple dagen efter.
Man måste hitta en bra balans, äta bra mat, träna, äta lite fritt när man känner för det, sedan äter man bra igen.

Så här tänker jag.

Jag har en bas i min kost, där jag vet vad jag behöver få i mig för att bygga upp mina muskler, återhämta mig, få i mig den mäng protein, kolhydrater och fett för att jag ska få till bra träningspass och återhämtning. Sedan utöver det så äter jag ett par fria måltider i veckan.
Men det beror också på vad jag har för mål. Vill jag tex gå ner i fett och deffa till mig så äter jag en fri måltid i veckan. Vill jag bibehålla så äter jag 2-3 fria måltider i veckan och vill jag gå upp i vikt blir det fri middag varje kväll.
Så bara du har en bra bas i din kost för att få i dig det du behöver så kan man balansera upp det med fria måltider.

Mina klienter.

På samma sätt som jag lever, lär jag ut till mina klienter. Har de som mål att komma ner i vikt eller bra fett% så brukar jag lägga upp en balanserad kost där man ligger i underskott, sedan när resultaten börjar visa sig så ändrar vi och lägger till fler fria måltider. Man ska aldrig förbjuda sig att äta något, men det är viktigt att veta om man tar en fri dag och äter allt man vill och det spårar ut lite så kommer man ändå gå + i kalorier.

Tex:
Måndag -200kcal
Tisdag -200kcal
Onsdag -300kcal
Torsdag -150kcal
Fredag -200kcal
Lördag +2000kcal
Söndag -200kcal

I det stora hela så har du gått +750kcal. Och om målet är att gå ner i vikt så har du misslyckats där.

Därför är det alltid bra att hålla koll på portionsstorlek, veta ungefär hur mycket man ska äta och vad man ska välja för mat när man ska äta något annat utanför sitt kostprogram

Börja nu.

Om du börjar redan nu så är du igång under jul och nyår, du kommer att få resultat redan på den här korta tiden. Då kommer du även få upp motivation för att fortsätta köra på. Sedan i Januari är det bara att köra vidare utan några större problem.

Men väntar du till 1a Januari, så blir det ett måste att komma igång. Speciellt när 1a Jan är en söndag, kommer du ta dig till gymmet då?
Och väntar du med att komma igång kommer du behöva jobba i ett par veckor extra för att ta igen det som du har gått back från nu fram till dess. Som sagt, varje dag du inte tar tag i kost och träning är två steg bak.
Kör igång redan nu!

Online coachning.

Behöver du hjälp med att lägga upp rätt kost och få ett bra träningsupplägg. Skicka in din intresseanmälan så kan vi starta igång dig redan nu. Alla program är individuellt anpassade, du får ett personligt konto i min app där du kommer ha dina kost och träningsupplägg. Sedan har vi även en chatt där vi kan skriva med varandra.
När du gjort din intresseanmälan kommer min assistent ringa upp dig och berätta hur allt fungerar. Sedan innan start kommer jag ringa dig och gå genom lite hur jag jobbar.
Ansök här Online Coachning