Gå upp i vikt eller hålla mig…

Nu har det gått ett tag och jag är på mitt andra träningsupplägg sedan min diet tog slut. På dessa 12 veckor har jag gått upp ca 6-7kg. Det är för mig en bra viktuppgång. Många tror att det svåraste är att gå ner i vikt och bli deffad, nej det svåraste när du har deffat är att börja gå upp i vikt igen men göra det på rätt sätt och ta vara på den vikt uppgången.

Att deffa är svårt så klart, du behöver disciplin och vilja. Vilja att vara i form mer än att äta den där bullen eller chokladkakan. Men när du väl är nere i den formen du vill vara eller den vikten du vill vara så är det viktigt att för det första, inte få hjärnspöken, det är lätt att man fastnar och börjar bli besatt av att räkna kalorier. För det andra att våga äta mat och lära sig ungefär hur mycket man ska äta för att det ska vara bra för kroppen. Hålla en bra balans.

Jag hamnar där varje gång jag har deffat ner mig, jag vill inte ”förstöra” formen. Även om det inte är att förstöra formen så känns det så. Det är faktiskt bara bra för kroppen att börja äta lite mer varierat och ligga på en liten kalori överskott. Hitta balansen efter dieten är svårt. Jag säger det till alla mina klienter, bästa träningen och vägen till en hälsosammare kropp börjar när man har deffat klart och kommit till den vikt man vill vara i. Då ska man börja bygga muskler (om det är målet). Mitt mål är ändå att gå upp till 105kg fram till april, då jag börjar min diet. Och jag längtar redan!

När man är klar och man ska börja äta igen så ska man hålla sitt kostprogram som en bas. Och byta ut 1-2 måltider om dagen till lite mer valfritt. Och då när du går upp i vikt och ligger på en liten kalori överskott ska du träna hårt! hårdare än någonsin, utnyttja all den mat du äter för att bygga så mycket muskler som möjligt. Helst ska du äta stor måltid mitt på dagen och efter träningen! Viktigast skulle jag säga är måltiden efter träningen.

Nu är det många tjejer som tänker, nä men jag vill inte ha så mycket muskler. Det kommer du inte att få heller. Jag kämpade som satan förra året i ca 9 månader med att bygga så mycket muskelmassa som möjligt, jag vägde 1kg mer efter 9 månaders hård träning, och jag var sjuk i 2v under de 9 månaderna. Det tar sjukt lång tid att bygga muskler.

Tänk så här efter en diet

  1. Var inte rädd för att äta mer mat, det är bara bra för återhämtningen.
  2. Hitta en balans och byt ut 1-2 måltider om dagen, om du går upp i vikt för mycket så återgår du till din dietprogram i 1-2 dagar och hitta en balans
  3. Träna hårt, tungt, fokusera på teknik och kontakt om du vill bygga muskler. I ert fall tjejer, ni som vill bygga rumpa och ben, nu måste också göra detta.
  4. Träna regelbundet
  5. Om du går upp och ner i vikt dag till dag så behöver du inte vara orolig över det. Det är vätskebalansen i kroppen.
  6. Väg tid max 1gång i veckan, haka inte upp dig på vad vågen säger. Kolla i spegeln, känn hur kroppen mål och hur träningen går
  7. Lyssna inte på vad kollegor och vänner som inte träna har att säga. Gör ditt och fokusera på ditt mål

Angående punkt 7. Så ska folk alltid ha åsikter och säga vad dom tycker om det du gör. För skulle du spela paddel i 4h om dagen, träna inför maran och springa 7-9 mil i veckan så säger inget något om det. Nä det är helt okej. Men att styrketräna och vara mån om hur man mår och ser ut, då ska folk alltid ha nått att säga om det.
Så skit i vad andra säger, gör ditt, var stolt och du kommer att må bra sen!

Tack för mig – Nu ska jag hem