Håll dig Stark och Frisk under Hösten: Skydda Dig mot Sjukdomar och Förkylningar

När det kommer till träning så är det viktigt att ha kontinuitet, att inte ha för långa uppehåll från träningen. Viktigast av allt är att även när man inte har tid för att träna att köra 2-3 kortare pass i veckan för att underhålla musklerna. Jag märker snabbt när hösten kommer och när ett virus sprider sig, det är då jag får meddelanden från flera av mina klienter som berättar att de börjar bli sjuka eller har blivit sjuka. Därför är det viktigt också att försöka hålla sig frisk och göra allt man kan för att snabbt bli frisk igen.

Hösten är här, och med den kommer förändringar i väder och temperatur som kan påverka vårt välbefinnande. För många är det en tid då vi är mer benägna att bli förkylda eller trötta. I ljuset av den pågående pandemin, inklusive spridningen av COVID-19, är det nu mer än någonsin viktigt att fokusera på att stärka ditt immunförsvar och hålla dig pigg och frisk.

Sjukdom och dess spridning

Sjukdomar som förkylningar och COVID-19 kan spridas lätt, särskilt under höst- och vintermånaderna när människor är mer inomhus och närmare varandra. För att skydda dig själv och andra är det viktigt att förstå hur sjukdomar sprids.

Förkylningar, till exempel, sprids främst genom direktkontakt med en smittad person eller genom att röra vid ytor som är kontaminerade med viruset och sedan föra handen till ansiktet. COVID-19 sprids på liknande sätt, men det är också mycket smittsamt genom luften när smittade personer hostar eller nyser. Det är därför god hygien och försiktighetsåtgärder är avgörande för att minska risken för att bli sjuk.

Träning för ett starkt immunförsvar

Det är ingen hemlighet att regelbunden träning är nyckeln till en stark kropp och själ. När du tränar regelbundet, och kombinerar det med en hälsosam kost, stärker du ditt immunförsvar och minskar risken för att bli sjuk. Träning ökar cirkulationen, hjälper till att rensa ut slaggprodukter från kroppen och förbättrar syreupptagningen i cellerna. Detta gör att ditt immunsystem kan fungera på toppnivå.

Hygien på gymmet och i vardagen

När du tränar på gymmet är det viktigt att tänka på din personliga hygien. Ett enkelt, men ofta förbisedd, steg är att tvätta händerna noggrant efter varje träningspass och undvika att peta dig i ögonen, näsan, munnen och öronen under träningspasset. Maskiner och hantlar kan vara fulla av bakterier, och genom att vara noga med hygienen minskar du risken för att utsättas för sjukdomsframkallande ämnen.

Sömn och vätskebalans

Sömn är en av de mest underskattade aspekterna av att hålla sig frisk och pigg. När du sover får din kropp chansen att återhämta sig och bygga upp sitt immunförsvar. Kom också ihåg att dricka tillräckligt med vatten. Vätskebalans är avgörande för din kropp, och det hjälper dig att hålla dig frisk och energisk.

Kosttillskott för extra stöd

För att ytterligare stärka ditt immunförsvar kan kosttillskott vara ett bra komplement till din kost. Produkter som All Vitamins, Rest ZMA, Vitamin D+K2 och Omega3 kan hjälpa till att fylla eventuella näringsbrister och stötta din hälsa.

Så där har du det – några enkla steg för att hålla dig stark och frisk under hösten och minimera risken för att bli sjuk. Kom ihåg att kombinera träning med god hygien, tillräckligt med sömn och rätt näring för bästa resultat. Och om du överväger kosttillskott, se till att välja högkvalitativa produkter som passar dig.

Nu ser vi till att vi håller oss friska och starka!