Ibland vill jag ge upp

Många som jag pratar med frågar mig oftast om hur jag motiverar mig själv till att fortsätta träna och fortsätta kämpa på i gymmet. Det tar långt tid att bygga muskler och man ser inte resultat direkt, vad får mig att vilja fortsätta.
Man drivs ju väldigt mycket av att se resultat och det är nog stora orsaken till varför många slutar eller ger upp, just för att dom inte ser den resultat som dom vill.

Idag körde jag ben, och just det här passet är bland dom jobbigaste passen jag kört. Det är fokus på framsida lår, alla övningar är full fokus på att framsidan ska jobba maximalt.

Under själva setet så känner jag att jag vill ge upp, så många tankar som går runt i skallen på mig.
– Varför gör jag det här?
– Det gör skit ont (mjölksyra)
– Får jag ingen resultat av det här så ger jag upp!

Det är några av dom tankar som spinner runt i skallen. Det är jobbigt, det gör ont, det gör ont efter, det gör ont i flera dagar av träningsvärk. Jag ser inte resultatet direkt. Det kommer ta månader innan jag ser att det hänt något.

En gång per år i 3-4 månader går jag på diet, då kan jag se hur mycket muskler jag byggt på dom 8-9 månaderna som jag bulkat. Självklart känner jag mig starkare på vägen, men jag byter också upplägg vart 6e vecka och chockar kroppen då blir det också svårt att se resultaten med dom vikter som jag kör.

Men jag vet också att jag sagt så i alla dessa år, om jag inte får resultat av all slit som jag lägger ner på det här så kommer jag ge upp. Dag in och dag ut, träning! äta mat, lyfta tungt, pressa mjölksyran. Och varje gång jag varit på diet och kommit i form så har jag alltid varit lika nöjd med resultatet.

Det är värt all slit, du kommer tacka dig själv i framtiden. Jag brukar säga det till mina vänner.
”Kommer du ihåg för 1 år sen när du ville börja träna och ha hjälp av mig, men du tyckte det var för jobbigt eller behövde prioritera att göra annat. Skulle du ha börjat då skulle du ha klarat av ditt mål och du skulle vara supernöjd med resultatet”

Ett år går sjukt snabbt och på ett år kan man uppnå så mycket med träning och bra kost. Jag själv går på diet i 3 månader och då går jag ner 10-13kg fett och blir starkare och toppar formen på den tiden.

Prioritera din kropp och din hälsa! Du kommer tacka dig själv i framtiden

Nu ska jag äta och låta mina ben växa lite =)