Kroppsvikten står still och lite om bröstpasset

Kroppsvikten är knas just nu

Jag har under alla mina dieter haft så sjukt bra koll på allt. Jag brukar säga till mina klienter att man inte ska haka upp sig på kroppsvikten. Jag får en uppdatering med kroppsvikten och hur träningen har gått en gång i veckan.

Men jag själv har superkoll på min vikt. Jag väger mig varje kväll och varje morgon. Kvällsvikten är inte relevant, jag gör det bara för rutinernas skull. Men jag har i tidigare inlägg skrivit om när jag har mina cheat meal. Jag har delmål och när jag sätter delmålen så får jag ta min cheat meal. Eftersom jag har så bra koll på min kroppsvikt så har jag satt mina delmål efter kroppsvikten.
Jag har under senaste två veckorna efter mitt första delmål stått still på 98kg. Jag känner att jag kommer i bättre form dag för dag. Jag känner hur huden blir mjukare och fettet släpper. Men kroppsvikten står still. Det är egentligen inget jag hakar upp mig på. Vätskebalansen är så konstig just nu, och jag vet att jag kommer vakna någon dag och ha droppat två kg från ingenstans. Men men tills dess blääää…..

Bröst, Axlar och triceps

Måndag, internationella bröstdagen! Man ska träna bröst på måndagar. Det är självklart om man vill. Inga tvång här, men på något konstigt sätt så börjar veckan för många många som är där ute och tränar med bröst.

Jag själv har bröst, triceps och utsida axlar på schemat på måndagar. Jag ändrar mitt schema vart 6-8 vecka och jag ändrar en hel del övningar, behåller vissa få basövningar och sedan ändrar jag upplägget på set och reps. Viktigast repsupplägget vecka för vecka.

När man tränar och vill bygga måste man vara chocka kroppen. En muskel tar 48h att återhämta sig, det är 2 dagar. Så varför bara träna musklerna en gång i veckan? Think about that for a sec =)

Jag har sett väldigt många CrossFit Atleter som bygger en hel del massa även om dom bara köttar på, i princip tränar hela kroppen varje träningspass. Men det går, dom lyfter tungt, äter bra mat, tränar och tränar återhämtning för att påskynda uppbyggnaden av styrka. Blir man stark = får man mer muskler!

Man kan även träna bara hypertrofi och pumpa, man blir inte lika stark, eller explosiv men mer uthållig.

Men nog om det! Hur såg bröstpasset ut idag
– Lutande Hantelpress
– Rak Hantelpress
– Cabel Flyes Neråt
– Enhantelpress ihop med händerna (finns video på denna på min ig)
– French Press Hantlar
– Push Down med rep

Mellan vissa övningar så supersetade jag med hantellyft åt sidan, både böjda armar och raka armar.

Älskar dessa pass, jag får sjukt bra pump i hela överkroppen.

Varannan dag så kör jag även mage och vader. Jag har skrivit om min vecka upplägg i ett tidigare pass om Cardio.

Och på bilderna ser ni ett av mina favvo set från ICIW. Klicka in här och kom till det setet fast utan luva. Ni killar som har flickvänner, denna kommer dom sno av er direkt! Den blåa och röda är favvo ICANIWILL använd koden: AKO15 och få 15% rabatt

Men nu ska jag fortsätta jobba här