Min kost + kosttillskott

Nu börjar rubrikerna dyka upp på Aftonbladet och Expressen. Hur man ska gå ner i vikt, hur man ska bygga muskler, kom i form på 7 dagar osv…

Allt är bara bullshit, dom är proffs på att skriva rubriker, för att få dig att läsa mer. Gå inte på det som står i dessa tidningar! Vill man ha hjälp med kosten ska man kontakta en PT eller online coach, en med erfarenhet och som gjort detta ett tag.

Folk frågar mig ofta vad jag äter och hur jag gör när jag deffar ner mig.
Just nu är det ingen deff på gång, just nu försöker jag äta så att jag går upp långsamt i vikt och under tiden tränar jag tungt och försöker bygga så mycket muskler som möjligt. Nästa deff börjar 1a april.
Då får jag frågan, ”Hur mycket mer muskler vill du ha?”
Jag gör det här för att se hur mycket jag kan bygga på 8månader år till år. Varje år så gör jag olika program för både kost och träning. Jag försöker äta olika varje gång, testar och ser vilket som funkar bäst. Även när det kommer till träningen så gör jag olika upplägg och ser vad som funkar bäst för att bygga så mycket som möjligt.

Men när jag går på diet så äter jag ungefär så här:

Innan frukost: 1 portion EAA, B-C och D-vitaminer
Frukost: 8 äggvitor, 5g Omega3
Mellanmål: 145g Lax, 140g Ris, 100g Sparris, Kreatin
Innan träning: PWO + 1dl Carbs, 5 Omeg3
Under träning: 2 portioner EAA + 1dl Carbs
Efter träning: 2 portioner Whey80
Lunch: 180g Kyckling, 160g Potatis, 100g Sparris
Mellanmål: 180g Kyckling, 160g Potatis
(Om jag tränar igen, så blir det EAA + Carbs under träningen)
Middag: 145g Lax, 130g Ris, ca 4dl Juice(hemmagjord), Kreatin
Kvällsmål: 250g Kvarg, 2 portioner Whey80/100, 5 Omega3, C-vitamin, B-vitamin.

När jag väger maten så gör jag det efter tillagning, jag har räknat ut vad jag ska ha i mig efter tillagning eftersom jag gillar att göra storkok och portionerar ut maten dag för dag. Sedan kör jag inte detta rakt igenom från start till slut. Jag höjer och sänker maten, testar olika och vissa dagar äter jag mer när jag tränar två pass och andra dagar äter jag mindre om jag har vilodag tex.

Cheat Meal, det jag gör är att jag sätter upp delmål och varje gång jag klarar av ett delmål så får jag ta mig en cheat meal. Då får jag äta vad jag vill i 3h. Jag sätter en gräns på 3h för att inte spåra ut helt. Resten av dagen äter jag mina matlådor.

När det kommer till kosttillskott så brukar jag rekommendera olika för olika personer, beroende på hur mycket man tränar och hur man mår.
Jag brukar säga, tränar man mer än 4 pass i veckan så tycker jag att men behöver ta kosttillskott. Motionerar man så behöver man inte kosttillskott, då räcker det med mat bara. Går man på diet så tycker jag att man behöver få i sig en del vitaminer och så för att boosta lite extra. Så här nedan skriver jag en lista med länkar till dessa produkter som jag själv använder.

Kosttillskott

PWO – Innan träning, för extra boost. Stimulans! Jag orkar träna hårdare

Intra EAA – Essentiella aminosyror för snabbare återhämtning

Post Workout – Laktosfri vassleprotein för återhämtning

Creatin – Kreatin för att binda vätska, kan träna hårdare

ZMA – Zink, magnesium, Vitamin B6, för bättre och djupare sömn

Omega3 – Fiskolja

D-vitamin – Bra för oss under vinterhalvåret

Carbs – carbs är för dom som tränar hård styrketräning och vill bygga muskler

Så nu har jag lagt ut lite hur jag äter och vilka kosttillskott jag tar. Så har ni något att gå på när ni tränar =) Kör hårt!