Mina tankar kring diet | Dagsformen | Cheat Meal

Som alla tidigare år så började jag min diet 1a April. Förra året 2020 var jag på diet från April 2020 till Februari 2021. Det blev en lång diet. Mer jag gick ner till min önskade form och sedan höll jag formen resten av året. Jag kom in i ett flow, så det var bara att köra vidare. Sedan från Feb till Apr så gick jag upp från 95kg till 105.4kg.

Och nu har jag kört på med dieten i ca 10veckor. Jag vägde mig i morse och vägde 97.7kg. Vilket är lite skevt, jag vägde i torsdags förra veckan 96.7kg. Men sedan blev det en helg av 3-4 ”fria” måltider. Det blev bara så och ibland får man ta det.

Delmål!

Jag har alltid delmål när jag går på diet och jag börjar alltid mitt första delmål med att komma under 100kg. Det brukar ta ca 2-3 veckor. Det är mycket vätska som rinner av. Sedan går det lite långsammare. Men jag justerar kosten ganska mycket från vecka till vecka. I början äter jag 3800kcal, sedan sänker jag kalorierna vecka för vecka.
När jag når mitt första delmål så tar jag en fri måltid. Det spårar sällan när jag äter mina cheat meal. Då äter jag det jag är sugen på och nått till dessert. Jag försöker förhålla mig till mat för det mesta. Men det blir ganska ofta att jag går ut och äter på restaurang, då blir det förrätt, varmrätt och dessert.

När jag sedan gått ner under 100kg så har jag som mål att för varje kg som jag går ner får jag äta mina cheat meal. Och 1kg kan ta 2-3 veckor att gå ner. Det går långsamt men det är värt.

När jag sedan gått ner till 97kg så har jag cheat meal en gång i veckan. Alltså en fri måltid i veckan, och det tar jag till helgen med vänner eller med Ida.

Jag förbjuder inget, som tex i helgen så blev det att jag grillade med grabbarna på fredagen, hamburgare och så något gott till dessert. Sedan så åt jag och Ida ute i lördags. Vi skulle på bio och då var hon sugen på Sushi. Vi åt på ESA Sushi på St Eriksplan. Jag tog ångkokt lax och jag fick fan 3 portioner kändes det som. Det var så sjukt stora portioner.
I söndags så blev det filmning till Ashkans vlog. Vi var på Gymmet i Uppsala och tränade. Den vlogen kommer ut på söndag. Så håll utkik på hans Youtube.
Men efter träningen så åkte vi till Brödernas på Östermalm. Där har de en tavla på väggen med folk som ätit mest (kg) hamburgare. Så jag tänkte vilken bra ide att testa och slå rekordet. Synd bara att jag inte var så super hungrig när vi kom dit. Men vi kör ändå, hur svårt kan de va att äta hamburgare. Allt detta kan ni se i Ashkans vlog =) Men jag åt 1.9kg hamburgare!

I 3 dagar har jag alltså slarvat lite. Så jag kommer nog inte äta något onyttigt på ett tag. Idag är jag bjuden på grillning hos en vän. Då ska jag grilla kyckling och grönsaker. Det är vad jag äter idag.
Jag kan ju säga att jag inte alls är sugen på hamburgare iallafall.

Men det är just därför jag väger 97.7kg idag. Men det är okej, man får äta och det är okej att gå upp i vikt lite. För den vikten man går upp när man äter 1-2 dagar i rad är oftast vätska. Jag låg inte så mycket överskott av kalorier.

Men det är där många gör fel. De förbjuder sig själva för att äta. Utan delmål, utan planering så tar man en cheat meal, en cheat meal kan bli två och tre osv… Som det blev nu för mig i helgen. 99% av alla som går på diet skulle ge upp eller tappa motivationen efter en sån här helg. Att man äter annat och man fuskar (Kallar det fuska eftersom det inte var planerat) Så ger man upp, man tror att allt är kört bara för att man går upp lite i vikt.

Sätta delmål är bland det bästa man kan göra. Men sätt enkla delmål!
Jag får en del frågor om vad jag ändrar i min kost för att fortsätta gå ner i vikt och nå mina mål. Jag anpassar kosten lite efter hur mycket energi jag har och hur hårt jag tränar. Jag har vissa perioder som är sjukt tuffa och andra som är lite lättare.
Men det jag egentligen ändrar är att jag drar ner på onödiga fetter och kolhydrater.

Så här ser min kost ut från morgon till kväll. Och detta äter jag efter just nu… Jag har inte räknat kalorierna utan nu har jag sänkt ner maten 5-6 ggr redan.

08.00 Vaknar, kissar, väger mig!

1 Skopa Super EAA

08.30 Frukost
7äggvitor 
5g Omega3
1 All Vitamins
2st Shape – Get Lean (för att vakna till liv)

Går till jobbet!

11.30 Mellanmål
140g Lax
100g Ris långkornigt

14.00 Lunch
170g Kyckling
100g Potatis klyftor

16.30 Träning
Power Pwo + 0.5dl Super Fast Carbs

Under träning 
2 Skopa Super EAA + 0.5dl Super Fast Carbs

18.00 Efter träningen
1 Skopa High Quality Whey100

19.00 Mellanmål
170g kyckling
100g potatis
500g Sallad (tomat, gurka, rödkål, svarta oliver)

21.00 Middag
140g Lax 
100g Ris Långkornigt

22.00 Kvällsmål
250g kvarg + 1 skopa High Quality Whey100
5g omega3
3st Rest ZMA

23.30 Läggdags

(länkade produkter i samarbete med AR Supplements)

Men jaa jag är ganska tråkig i maten under diet. Jag har inget behov av att äta varierande eller annat mat. Jag gillar att äta samma sak. Det gör också att jag uppskattar annan mat.
För när jag inte går på diet så får jag mest beslutsångest vad jag ska äta eftersom jag redan ätit allt gott så är det svårt att överträffa det och äta mer gott. Så för mig blir det enkelt att sköta maten.

Dagsformen!

Så här ser formen ut just nu. 97.7kg. Målet är väl att gå ner till 93-94kg och sedan hålla en bra formen.

Jag har tagit före bilder och ska jämföra sen. Men än så länge har jag gått ner 7.7kg.

Sen får jag alltid frågan, ”Vad är dina bästa tips för att gå ner i vikt?”
Jag har listat dessa förut, men här kommer en liten uppdatering till alla som vill komma i form. Läs tidigare inlägg =)

– Planera din kost
– Planera din träning
– Sätt delmål
– Sluta ät godis, choklad, glass
– Sluta med all friterat mat
– Ta bort all bröd och pasta
– Ta bort all ost och mjölk

– Ät: Potatis, ris, kött, kyckling, fisk, ägg, grönsaker, sallad, kvarg.
– Träna 1h om dagen, om inte styrketräning ut och ta en power walk.
– För killar som vill höja testosteronet i kroppen är det viktigt med all ovanstående, men ett av de viktigaste är att träna ben! Köra minst 1 benpass i veckan. Gärna 2!
Kör tunga knäböj, benpress, marklyft, hipthrust och utfallsteg.

Men tänk på att tekniken går före belastningen!

Alla mina träningspass lägger jag ut på min Youtube. Så vill ni ha tips på träning så kan nu alltid kolla där =)

Men nu ska jag återgå till jobbandet! Har en del att göra idag med både mitt kosttillskott och online coachning! Älskar mitt jobb!