Sätt Tydliga Mål och Följ En Plan – Övervinn Brist på Motivation

Har du någonsin funderat över vad du verkligen vill uppnå i livet? Vilka mål går du runt och tänker på? Det är viktigt att reflektera över dina mål och skapa en tydlig vision för framtiden. I detta blogginlägg kommer vi att diskutera vikten av att ha klara mål och en genomtänkt plan för att nå dem. Vi kommer också att prata om hur du kan hantera brist på motivation och övervinna hinder på vägen mot dina mål.

Sätt Upp En Plan

Ett av de första stegen för att nå dina mål är att sätta upp en plan. Skriv ner dina mål och sätt upp en lapp på kylskåpsdörren eller badrumsspegeln där du kan se dem dagligen. Dela upp dina mål i mindre delmål och skriv ner hur du planerar att nå dem. Att ha en konkret plan gör det lättare att hålla fokus och undvika att tröttna.

Motivation vs. Disciplin

Motivation är bränslet som driver oss framåt. Men vad händer när motivationen sviktar? Det är här du behöver hitta vad som verkligen motiverar dig. Försök att förstå varför du vill uppnå dina mål och använd den insikten som bränsle under de dagar då motivationen är låg.

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan motivation och disciplin. Motivation kan komma och gå. Disciplin handlar om att göra det som behövs, även när du inte känner dig motiverad. Ibland måste du helt enkelt ta dig i kragen och bara göra jobbet.

Tidsbrist – En Bortförklaring?

Många människor påstår att de inte har tid att träna eller arbeta mot sina mål. Men om vi är ärliga mot oss själva, har vi inte 30-40 minuter över på 24 timmar? Tiden är där om du prioriterar den. Det handlar om att organisera din dag och hitta utrymme för det som är viktigt för dig.

En viktig del av att nå dina mål är att sluta använda bortförklaringar. Istället för att säga ”jag har inte tid” eller ”jag är för trött,” fokusera på att hitta lösningar och ta små steg varje dag mot dina mål.

Hjälp På Vägen

Det finns saker som kan hjälpa dig på vägen mot dina mål. Nya träningskläder eller kosttillskott kan fungera som belöningar och motivation. Men kom ihåg att det är din beslutsamhet och handling som kommer att göra den verkliga skillnaden.

Jag själv ser alltid fram emot min PWO som jag tar innan mina träningspass. Jag blandar den med Super Fast Carbs och den är så sjukt god. Det är höjdpunkten på dagen, sitter i bilen och tar min PWO på väg till gymmet. Sedan ännu bättre är efter träningen, jag har den absolut godaste Whey100 proteinet med smak av Salted Caramel. Den längtar jag till, så ett hårt pass och sedan en god proteindrink efter träningen.

Så här tar jag mina kosttillskott:

Tillsammans med frukost:
3-5st Clean Omega3
2st Rest ZMA
2st Vitamin D +K2
1st AllVitamins

Tillsammans med lunch
5g Get Strong Creatine

Innan träning:
2 skopor Power PWO
+1 skopa Super Fast Carbs

Under träning:
2 skopor Super EAA
+1 skopa Super Fast Carbs

Efter träning:
2 skopor Whey100 – Salted Caramel

Tillsammans med kvällsmålet:
3-5st Clean Omega3
3-4 st Rest ZMA


Förutom det så är också viktigt att belöna sig själv när man når ett delmål. Och då ska man inte använda mat som belöning, även om jag själv går ut och äter något gott när jag nått mitt mål så faller jag inte tillbaka och äter en pizza när jag väl ska äta något annat. En belöning kan vara en god och nyttig middag ute på restaurang, spabehandling, nya träningskläder osv.

Ta Hjälp

Om du själv inte orkar ta tag i det och sätta upp en bra plan så är det bra att ta hjälp av en PT eller Online Coach. Jag är här för att hjälpa dig att nå dina mål, oavsett vad de är. Om du vill ha stöd och vägledning på din resa, så tveka inte att söka min online coaching. Just nu har jag ett specialerbjudande där du får ett startkit från AR Supplements värt 1000 kr när du börjar din online coaching med mig. Låt oss tillsammans arbeta mot dina mål och skapa en plan för din framgång!

Nu kör vi!