Sista veckan…

Idag börjar med med min sista vecka på mitt träningsprogram. Det blir den 6e veckan. Efter denna så ska jag lägga upp ett nytt pass/upplägg. För er som följer mig så ändrar jag upplägg av övningar, set och reps vart 6 vecka. Fokuset brukar variera mellan styrka/hypertrofi eller bara hypertrofi.

Denna period har varit bara hypertrofi och nästa blir styrka/hypertrofi. Längtar alltid till att börja nya upplägget, jag väntar med att lägga upp det tills sista dagen och då sitter jag ner och gör klart upplägget. Mig motiverar det mycket att få ändra upplägg lite då och då. Det är många som fastnar i en ond cirkel och bara nöter på och trampar på samma ställe utan någon progression i träningen.

Alla program som jag ger ut till mina klienter som är CrossFit/Hypertrofi/Styrka och konditions träning har jag själv testat nångång. Om man som tränares inte vet vad klinten går igenom så kan man inte heller coacha någon och tala om hur det kommer att kännas och vad dom kan förvänta sig.

Jag ser många tränare som står och skriker på sina klienter och pushar dom. När dom själva aldrig haft någon som står och skriker och pushar dom. Har du själv inte varit med om det ska du inte heller göra det mot någon annan. Det är vad jag tycker!

Men tillbaka till mitt träningsupplägg, denna period som jag kört nu började jag med 12 reps första veckan och nu efter 6v avslutar med 12 reps. Och då ska jag ha med det tempot i själva övningen ökat i styrka. Det handlar inte bara om att lyfta tunga vikter när man tränar hypertrofi det handlar om hur länge ett set pågår och hur bra kontakt du får med muskeln samt hur pass mycket du kan pressa dig till fail. Långsamt, kontrollerat och bra kontakt med musklerna.

Nu ska jag köra bröst, axlar och triceps =)