Två veckor kvar

Nu har jag varit 12 veckor på diet. Jag har haft tre cheat meals där jag ätit vad jag vill till middagsmåltiden. Men nu är det bara två veckor kvar och det ska bli skönt att bli klar.

Jag kommer fortsätta väga maten för att jag ska få i mig det jag behöver. Jag kommer försöka äta lite mer vissa dagar och gå upp långsamt i vikt.

Morgonvikten just nu ligger på 93.4 kg, jag ligger alltså 2.4kg över vikten från förra året. Men jag känner mig i bättre form än vad jag gjorde förra året. Jag kommer gå ner lite mer i vikt under dessa två veckor.

Hur går träningen på deffen

Bättre än någonsin! Folk som fått för sig att man förlorar muskelmassa under en diet är såååå ute och cyklar eller så sköter dom kosten alldeles för dåligt. Många tror att man bara ska klippa kolhydraterna helt och dra ner på fettet. Äta proteiner och så kommer man i bra form. Självklart kommer du i bra form utåt, det ser ut så. Men du kommer nog inte må så bra.

Jag mår så bra när jag går på diet. Kroppen mår bra, min mage funkar bra, jag sover bra (förutom när det varit så varmt ute) och viktigast av allt, träningen går bra.

Jag blir starkare och starkare och jag sköter all träning till 100%. Men Jag känner nu mot slutet att jag börjar stå still i styrka. Det är inge konstigt när man förlorar så mycket fett på kroppen så finns det inget som stabiliserar lederna. Inget som ger ”tryck” runt lederna när jag tex kör knäböj, marklyft och andra tunga övningar. Fett är ett sjukt bra skydd för lederna och jag känner stor skillnad på stabiliteten när jag väger 10kg mer än vad jag gör.
Men det är mycket roligare att träna när man är i bra form

Hela förra veckan hade jag 14 reps på schemat. Det är många reps, känns som jag kört CrossFit hela veckan. Men igår var det sista benpasset med 14 reps och nu går jag på lite tyngre vikter och färre reps. Det ska bli skönt!

Benpasset igår, tänk er själva, 14 reps till fail på varje set!

  • Deadlift
  • Legpress narrow
  • Romanian Deadlift
  • Leg ext.
  • GHD Hip ext.

Tillsammans med Deadlift och Legpress kör jag superset med gummibands övningar för att få bättre kontakt med olika delar av rumpan.

Jag var så sjukt lycklig när jag var färdig med benpasset igår. Den känslan, endorfiner!!