Det blir aldrig enklare

Under dieten så tror folk att jag blir grinig. Men jag brukar säga att jag blir idiotsäker. Jag blir mer och mer intolerant mot folks bullshit. Folk som bara pratar och låtsas.

Därför blir jag också ännu rakare här på min blogg, skriver exakt vad jag tänker och tycker. Även om jag alltid är rak och ärlig så brukar jag inte bara säga det rakt ut förrän någon frågar mig. Jag tycker ändå att flera borde vara raka och ärliga istället för att prata så mycket skit.

Men nu ska jag ta det här med att folk gör ett misstag och inte tar tag i sin träning. Jag pratade med en vän om det idag på gymmet. Vi pratade om att folk är så lata, dom vill träna och komma i form men gör inget åt saken.

Nu pratar jag inte om folk som sitter hemma och äter chips och är jättenöjda med sina kroppar. Jag pratar om såna som vill göra förändring men gör inget åt det.

Nu när jag börjar komma i bättre form så kommer folk med kommentarer som:
”- wow va bra form du är i nu”
”- Shit va snabbt du kommit i bra form”
”- Hur gör du för att komma i så bra form”

Det här är folk som har alla möjligheter för att göra en förändring. För allt handlar om prioriteringar. Även om ni ska resa bort, jobbar, har barn, jobbar två jobb. Jag har träffat på alla möjliga, med två jobb, 3 barn, jobbar shift, men dom har valt att göra en förändring då gör dom det. Så det där med att ”- Jag hinner inte” köper inte jag

Först och främst, nej det har inte gått snabbt. Jag väger min mat, dag in, dag ut! Jag väger maten på grammen, ska jag äta 140g Ris, och jag lägger upp 141g så tar jag bort 1g. Det är inte enkelt, det är något jag bestämt mig för. Det är lika tufft att sköta maten som att ta sig till gymmet. Jag är på gymmet varje dag och tränar hårt, jag har mitt program att gå efter, så jag gör det! Det handlar om prioriteringar! Det är inte alltid skit kul. Ibland vill jag inte ens vara där, men jag gör jobbet för jag har ett mål.

För det andra så vet jag inte om jag blir så glad att höra att jag kommit i så bra form. Jag är alltid tacksam för att nån tar sig tid för att säga det till mig. Men jag har aldrig brytt mig om vad folk tycker, verken positivt eller negativt. Men för alla som säger att jag är i bra form, tack =) det är snällt sagt.

Sen till den där frågan, ”HUR!” Hur har jag gjort för att komma i så bra form. Ja du, jag har slitit arslet av mig. Jag skrev ett inlägg om det för ett tag sen, när folk först tycker ner en, sedan så vill dom veta hur du gör. Läs mer om det här

Men det är lite så det är här också, självklart får jag förfrågan av nya klienter som vill ha hjälp. Det är absolut inget konstigt, Dom kontaktar mig för att dom vill göra en förändring, jag tar emot så många klienter jag har tid med.
Men det finns så många som frågar och sedan händer det inget. Dom vill bara veta och ha, för dom kommer bara när man kommit i bra form. Helst ska jag göra jobbet åt dom också.

Jag får oftast frågan varför online coaching och varför inte PT timmar. Det är enkelt, dom som kontaktar mig via online coaching har tagit sig tid, och bestämt sig för att göra en förändring vad det än kostar.
Dom som är intresserade av PT timmar, dom vill att man ska hålla en i handen. Liten lyx grej skulle jag säga. Men självklart gäller inte det alla som köper pt timmar. Men jag får fler seriösa som köra mina program via online coaching än dom som vill ha pt timmar bara. Sedan tycker jag att en kombination mellan online coaching och PT timmar är det absolut bästa.

Det blir bara tuffare

Jag vill ju inte skriva det här och skrämma er, men när det kommer till träning så blir det aldrig lättare. Det blir tuffare, ju starkare du blir, ju mer resultat du får, desto mer måste du ta i för att utvecklas, desto mer behöver du göra för att ta hand om kroppen och bli ännu starkare. Det blir inte lättare MEN, när du väl kommit till toppen, där man måste pressa på, nöta på, och jobba ännu hårdare för att komma till nästa nivå. Det är då man kan kolla tillbaka och se hur långt man kommit. Vilka resultat man har fått!

Och det är värt!

Så det jag och min vän pratade om var just det här. Att vi inte ens kan tänka oss att inte träna. Det är inte ett jobb, det är en del av livet, hålla sig frisk och bli stark. Man blir inte yngre, man har bara en kropp att ta hand om. Säg att du inte tränar nu, prioriterar annat i livet. Det är stor risk att du skadar dig av ett dåligt lyft, får ont i ryggen, diskbråck i värsta fall. Är det då du ska börja träna? Är det när du blivit överviktig som du ska börja träna? Du behöver trotts allt klara av alla vardagliga rörelser och lyft. Jag vet såna som har problem att sätta på sig strumpor på morgonen.

Jag ska tala om något annat för dig, ju äldre du blir desto mindre elastisk blir huden. Man producerar mindre tillväxthormoner ju äldre man blir. Tillväxthormoner är det som förnyar våra celler. Sååå, jag säger inte att du inte kommer komma i bra form, för det är aldrig för sent för att börja träna. Men ju längre du väntar desto mindre elastisk blir huden och den blir hängig när du går ner i vikt. Bra kost, bra sömn och träning kommer öka produktionen av tillväxhormoner och testosteron. Jag kan tänka mig att 99% av er där ute inte har koll på hur era nivåer ser ut. Har ni varit och kollat upp det?
Speciellt killar över 30, kolla upp era värden!

Så, att gå runt och inte bry sig om sin kropp nu kommer inte hjälpa dig i framtiden. Du kommer att ta tag i din träning nån gång, gör det i tid innan du skadar dig eller får problem med något. Du kommer ångra dig om du inte gör det! Det handlar inte bara om utseendet nu det handlar om att må bra, kunna röra sig och orka lyfta sina barn! (Om man har barn) Jag har två katter, jag orkar lyfta dom =)

Men nu får det räcka! Jag vill bara att ni ska fatta att det inte är lätt med att träna och sköta kosten, men det blir ännu svårare när du är sjukskriven, gått in i väggen eller skadat dig. Då helt plötsligt är det inte så jobbigt att jämföra det med att sköta kosten och träningen.

Nu ska jag träna!