Hur bränner jag mest kcal?!

Jag får jämt frågan, vad är bästa sättet att träna för att bränna kcal. Jag svarar alltid intervallträning. Man måste däremot vara medveten om att kroppen inte bara använder fett som bränsle när man kör intervallträning utan ju mer man tar i, desto jobbigare det bli, desto högre puls man får ju mer kolhydrater bränns i kroppen. Men är man tom på kolhydrater bränner man fett.

En bra grej med intervallträning är att man får hög förbränning under passet men även efter träningen har du en ökad förbränning upp till 1h efter.

Men det är inte därför jag kör mina intervaller, jag kör två intervall pass i veckan och ett ”långdistans” för konditionen. Jag kör ett kortintervallpass där jag jobbar 10-60s och vilar lika länge som jag springer. Sedan kör jag ett långintervallpass där jag kör 4-6 min och vilar halva tiden som jag springer. Och långdistansen kör jag 30-45 min lågt tempo.

Men för CrossFit som jag tävlade i ett tag så måste man mixa Löpning, Rodd och AirBike. Även lite simning. Men vill man bli bra i ett av dessa grenar ska man hålla sig till ett av dessa.

Men jag skulle starkt rekommendera mixa Löpning, Rodd och AB och mixa dessa tre intervaller. Alltid sträva efter att få bättre tider och hålla högt tempo. Förutom i långdistansen.

För att behålla muskelmassan och bränna fett rekommenderar jag lågintensiv cardio (power walk) och tung styrketräning. Har man inte tid att köra två pass om dagen så kör man power walk efter styrketräningen.

Hur som helst, vill man deffa och gå ner i fett%, bränna bort underhudsfettet. Då ska man sköta maten bra. Ni hittar inlägg om min kost och hur jag tänker i tidigare inlägg

100kg morgonvikt på denna bild. Togs idag efter löpningen