Kom i form efter semstern!

Nu är semestern slut, har du haft rutin och tränat på semstern så har du gjort ett bra jobb. Har du lagat dina matlådor och skött maten så har du gjort ett ännu bättre jobb =)

Men semester är ändå semester, man ska ju få njuta lite och äta och slappa, eller hur! Även jag gör det, tro det eller ej.
Jag får alltid kommentaren ”- Ako, du måste njuta av livet”.
Det dom flesta inte vet är att jag njuter av gosaker 8 av 12 månader. Vilket är alldeles för mycket.
Jag har alltså en års rutin där jag går på ”bulk” Augusti till April. Sedan går jag på diet April till Juli.

Det börjar med att jag blir färdig med min diet slutet av Juli, sedan börjar jag lägga in 2-3 fria måltider i veckan + att jag höjer intaget av kalorier, lägger till nötter och annat gott till maten. Efter 3-4 månader så är jag uppe i min bekväma vikt på 100kg. Och där ska jag hålla mig. Men det är då jag inte alls längre är sugen på mat. Jag har beslutsångest över vad jag ska äta till middag, jag är inte sugen på mat. Jag är konstant mätt och känner mig uppsvälld och tung i kroppen. Konditionen är inte alls bra och det beror ju på att jag måste släpa på 8-10kg övervikt.

Online Coachning – Klicka här!

Det är då jag längtar tills min diet börjar igen. Allt det positiva med dieten
– Rutiner med maten
– Rutiner med träningen
– Jag går ner i fett
– Motivationen ökar!
– Jag känner bättre tryck när jag tränar
– Kroppen blir lättare och bära runt (lättare för konditionsträning)
– Kroppen blir mer deffinerad, musklerna börjar synas
– Motivationen ökar ännu mer!
– Jag lägger upp delmål som jag klarar va
– Vid varje delmål tar jag en så kallad ”cheat meal”. Där jag får äta vad jag vill i 3-4h.
– Motivationen ökar ännu mer!
– Jag har hamnat i en ”God Cirkel” där det bara rullar på

Nu är jag där, jag har gått på min diet i 17 veckor nu. Det är inte alls jobbigt. Folk runtom mig har glömt bort att jag går på diet, ingen bryr sig längre, ingen frågar mig om det är jobbigt, hur det går. Det här är en bra livsstil! Jag mår bra jag börjar lägga till annat i min kost och jag håller en bra vikt och form.

Sedan får jag höra att jag inte vet hur det känns att vara i dålig form.
”- Ako, du är alltid i bra form även när du inte är i bra form”
Fast att vara i bra form handlar inte bara om att ha muskler, utan att känna sig frisk, stark och må bra!

2018 Gjorde jag en extrem bulk, jag gick upp till 108.9kg. Jag mådde sjukt dåligt, jag blev andfådd av att gå till jobbet efter lunch, det var 300m i lätt uppförsbacke. Jag kände att jag var nära nån sjukdom som skulle förstöra hela min kropp och hälsa. Min mage var uttryckt och jag hade tappat all kontakt med min core. Det blir så när man äter mycket och fettet sätter sig runt organen. Det blir ett tryck ut och muskeln tappar spänning.
Jag tog då tag i min kost och träningen ökade jag, gick ner 17.9 kg på 3 månader. Så här var resultatet då:

2018

2019
106kg – 93

När tror ni jag mådde som bäst, på 108.9kg eller på 91kg? =)

Genom dessa år så har jag gjort några såna resor. Gått upp till 105kg sedan ner i vikt igen, för varje år så har jag gått upp ca 1kg i muskler. Nu är det 2020 och jag börjar bli klar med min diet. Jag började min resa på 105.5kg och är nere just nu på 94.5kg. Jag har som mål att gå ner till 94 och vara i samma fett% som jag var förra året på 93kg. Då har jag alltså byggt 1kg muskler +- lite vätska osv.

Jag skrev ovan om att jag hamnat i en ”God Cirkel”. Det finns en ”Ond Cirkel” också. Det är vi människor bäst på, vi börjar med att sköta kosten och träningen, vi ser lite resultat, blir nöjda och då slarvar vi lite. Tappar ”formen”, vi drar på oss lite vätska och går upp i vikt på en dag. (det är bara vätska) Men ångesten kommer…
”- Jag har ju kämpat i 2 veckor stenhårt för att gå ner 2kg. Och har jag gått upp 2kg”
Med ångest så börjar vi äta mer, sedan börjar vi stressa, då börjar vi stressa över att vi stressar. Vi äter mer, mår ännu sämre och äter mer… Ond Cirkelö!
Vi är nog den ända arten på jorden som stressar över stress!

Under detta år så har jag coachat många, de flesta vill bara gå ner i vikt. Många vill bygga muskler och gå ner i vikt, det går också krävs bara mer av dig som kund, mer dedikation!
Men det bästa med jobbet är alla som når sitt mål, mår bättre och hittat en bättre livsstil.

Så oavsett vad du har för mål så kan jag nog hjälpa dig. Förutom om du vill tävla, jag coachar inga atleter längre. Varför jag inte coachar atleter ska jag skriva om i ett annat inlägg.
Så vad än ditt mål är, skicka in din intresseanmälan så lägger vi upp en plan för att du ska nå ditt mål:

  • Viktnedgång
  • Öka i muskler
  • Gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt
  • Bygg muskler och bränna bort fettet
  • Hitta bättre rutiner
  • Få mer tips på nya recept och hur man kan sköta maten bättre
  • Utveckla din träning
  • Få nya träningsupplägg vart 6e vecka
  • Förbättra din kondition
  • Rehab träning för nån skada – Diskbråck, rygg, axalar, nacke, bröstrygg, höft, knän.

Klicka in här och skicka din intresseanmälan!