Mitt benpass

Jag brukar köra mina program 6-10 veckor. Beroende på hur bra det känns och om jag känner att jag får bra kontakt med musklerna utan att man vänjer sig för mycket.
Kroppen anpassar sig väldigt snabbt efter saker man gör. Tex, om jag gör 40 armhävningar idag utan att vila så är det rätt tufft (lite tufft =) ) men om jag kör 40 armhävningar varannan dag så kommer kroppen, musklerna, tekniken och mitt tankesätt att anpassa sig efter dessa 40 armhävningar. efter 4 veckor kommer 40 armhävningar inte vara någon problem.

Därför är det också viktigt att ändra träningen med tiden, att göra det jobbigare för att utvecklas. Om man nu vill utvecklas!

Många som tränar på gym tror att dom tränar. Det är skillnad på träning och motion. Motion är just det jag förklarade, du blir bra sedan kör du samma sak om och om igen. Men träning är för att du hela ska tiden bli starkare, bli snabbare och göra fler reps.

Därför ändar jag i mitt program rätt ofta. Förra programmeringen körde jag i 12 veckor. Dels för att det kom en CrossFit tävling mot slutet och jag ville inte börja nytt program innan tävlingen, det skulle bara bli jobbigt att bryta mitt upplägg och börja sen igen.

Men nu har jag kört en vecka med mitt nya program, lite nya övningar, nytt antal set och reps vecka för veka.

Jag har senaste året satsat en del på benträningen. Jag kör ben två ggr i veckan och det är fokus på framsida lår rumpa, ena och baksida lår rumpa på andra. Vader kör jag redan separat 3-4 dagar i veckan, det gör jag varannan dag.

I går såg mitt benpass ut så här:

5 set Deadlift
4 set Leg Press narrow stand
4 set Romanian DL
4 set GHD Hip ext.
4 set Leg ext

Förra veckan körde jag 8 reps på alla passen och då kör jag 8 reps till fail på varje set.
Och varför kör jag marklyft med benpass och inte med rygg. För jag känner att det bara tar i benen på mig. Därför lägger jag det på benpasset.


Och varför skriver jag övningarna på Engelska, för att ni ska kunna ta namnet och hitta det på youtube om ni undrar vad det är för övningar. Enklare att hitta på youtube med engelska namn på övningarna.

Men nu är det måndag och det är Internationella Bröst dagen! Så snart blir det bröst och Triceps =D