Sommarformen – Här är mina bästa tips

Nu börjar förfrågningarna rulla in, dags att ta tag i kost och träningen.
En del av er sköter er bra men det händer inget, ni får inte de resultat som ni vill ha.
Det är så enkelt att stå och trampa på samma ställe i flera månader och man får inte den utveckling som man vill ha.

Det är inte lätt att veta exat vad man behöver göra för att få resultaten. Man läser om olika dieter, man får tips som från olika personer och alla gör på olika sätt. Vad är rätt och vad är fel?

Det finns inget fel! Det finns bara vad som är bra för ditt mål. Vad behöver du göra för att nå ditt mål. Det finns säkert 15 olika sätt att göra det på och du kommer komma i mål vilket av de du än väljer.
Men vad är bäst för dig och vad är mest hållbart?!

Där kommer utbildning och erfarenhet in i bild. Att du får tips och råd av folk som vet vad de pratar om.
Att gå ner i vikt är sjukt enkelt, ät mindre kalorier än vad du bränner om dagen… Så, fixat!
Att bygga muskler, överbelasta musklerna successivt, vecka för vecka… så, fixat!

Men är det så enkelt?!

Du kommer få resultat bara du gör dessa två saker. Vad som kan hända på vägen är att du tröttnar på det du gör för att det blir tråkigt i längden, du skadar dig för att du lyfter fel, maten blir torr och tråkig osv…

Här kommer 10 enkla tips som du kan ta med dig för att lyckas med din diet!

  1. Skriv ner dina mål i punkter. Tex – Jag vill gå ner 10kg, – Jag vill bli starkare, – Jag vill bygga störa rumpa, – Jag vill få fram mina rutor, – Jag ska få bättre rutiner runt maten, – Jag vill ha en hållbar kost.
  2. Fördjupa dig i varje punkt. Tex – Jag vill gå ner 10kg = Hur ska du gå ner 10kg? – Du behöver sköta kosten (kostprogram). – Du behöver få bättre rutiner på dagarna (planera dina dagar). Du behöver öka förbränningen i kroppen (träna regelbundet).
  3. Ta hjälp av någon. Här är det bra om du får någon rekommenderat eller om du tar någon som du har hört bra om eller följer på sociala medier. Någon som kan både kost och träning och med bred kunskap.
  4. Lägg upp en plan. Om du tar hjälp av en pt eller online coach så kommer ni göra detta tillsammans. Coachen ska lyssna på dina mål, vad du vill göra med din kropp och hur du vill förändra din vardag. Därefter ska coachen berätta vad du behöver göra för att du ska kunna nå ditt mål. Då måste du vara ärlig mot dig själv och se om det är genomförbart eller om det är tuffare än vad du hade tänkt. Isåfall får man lägga om planen, ändra målsättningen och kanske ta det på en längre period än vad man hade tänkt.
  5. Planera dina dagar. Det här är ett av de viktigaste punkterna. Att du planerar dina dagar. Maten ska vara planerad, handla allt du behöver, gör storkok, portionera ut matlådorna för 4-5 dagar. Så att du har allt redo. Jag själv förbereder all mat två ggr i veckan. Men varje kväll lägger jag fram allt jag ska ha för dagen efter (det tar 5 min). Om du inte planerar dina dagar kan det bli så att du inte missar måltider och då kommer du äta något annat och sedan kommer du vilja kompensera genom att inte äta något eller äta mindre mat. Då kommer du inte få i dig det du behöver.
  6. Fuska inte, du fuskar bara mot dig själv. Du kommer att få cravings på annat, vissa blir sjukt sugna på lösgodis, andra på glass, en del blir bara sugen på att äta bröd och pasta. Men det är viktigt att du håller dig till kostschemat som du har fått. Dels för att du vill nå ett mål men också för att det egentligen inte ger dig så mycket att äta sånt. Du kommer aldrig att tacka dig själv för att du ätit godis eller glass. Och ingen har någonsin ångrat att man har skött kosten enligt schema.
  7. Hitta balans. Du har ett mål att nå, jag brukar rekommendera att man sköter sig bra tills man får resultat och när man börjar närma sig sitt mål ska man försöka balansera upp det genom att – inte alltid väga maten, – äta ute på restaurang ibland, – äta annat som inte ingår i kostprogrammet, – inte titta på vågen bara för att du ätit onyttigt en dag.
  8. Ha inte Cheat Day eller Cheat Meal. Att säga till sig själv att nu ska jag ha en cheat meal eller cheat day är att säger rakt ut att du ska fuska med maten, att det egentligen inte är okej att äta annat men nu ska du göra det ändå. Så kommer du aldrig att hitta balans. Jag brukar säga, ta en fri måltid. Det är bra att efter ett par veckor med strikt kost slänga in något annat och mer mat. Då brukar jag säga, njut av en ordentlig middag. Förrätt, varmrätt och dessert. Normal måltid! Många utnyttjar cheat day eller cheat meal till att äta så mycket som möjligt och så onyttigt som möjligt. För att man inte FÅR äta det. Du får visst äta det, men vill du verkligen nå ditt mål så kommer du hålla dig ifrån det. För egentligen finns det inget bra med att äta raffinerat socker och fett i de mängderna.
  9. Gör det för dig själv. Tänk att du vill göra det här för att ge din kropp vad den förtjänar. Du har en kropp, du behöver ta hand om den för att må bra, känna dig fin, känna dig stark och vara stolt över dig. Många tänker inte på hälsan förrän det är för sent. När man känner sig svag, sjuk eller blir skadad. Då börjar man ta tag i det. Det är aldrig för sent för att ta tag i det.
  10. Gör det bara! Nu har du planerat, fått hjälp, tagit tag i kosten, gjort dina matlådor, fått träningsprogram. Och nu ska du göra jobbat! du kommer att ha dagar då du inte vill träna, då du inte vill äta dina matlådor. Men jag lovar dig, om du tar dig igenom de jobbiga dagar och sköter dig när det är som tuffast kommer alla andra dagar vara walk in the park. Du kommer att ha perioder där allt är skit. Gör jobbet bara, ta dig till gymmet, kör 80% av din max, sköt kosten. Dagen efter så kör du på igen! Träningen kommer göra dig stark och bra kost kommer göra dig starkare.

Om du gör det som står ovan kommer du utan problem att nå ditt mål, hitta bra balans och kunna fortsätta leva en hälsosammare livsstil. För det är vad det handlar om, att ha en livsstil där du tränar och äter bra mat, men också har balans så att du kan gå ut och äta med vänner, familj eller din partner. Träningen kan vara 30 min om dagen till 1.5h. Och det är bara 1.5h av 24h.

Jag har klienter som har 3-4 barn som är VD och jobbar 10h om dagen, men ändå får till träning och bra kost. Så allt handlar om planering och prioritering.

Alla kommer inte va på din sida!

När du går på en sån här diet och ändrar din livsstil kommer inte alla runtom dig att pusha dig och peppa dig. Många om kommer ifrågasätta dig, fråga varför du gör det, att det är onödigt, att du ska unna dig något gott och ”njuta” av livet. De kommer helt enkelt försöka trycka ner dig för att de själva inte orkar ta tag i det. När du sedan kört på och fått resultat kommer samma människor att fråga hur du gjorde det.

Kom igång nu!

Så om du behöver hjälp med att komma igång, gå in på fliken Online Coachning eller in på länken här
Att skicka intresseanmälan kostar inget!

Så ser vi vad du behöver göra för att du ska nå ditt mål. När du skickat in din intresseanmälan så kommer min kollega Lennox boka ett tel möte med dig och berätta hur allt fungerar, därefter kommer du få fylla i en del information om dig, ladda hem appen där du kommer få dina program och där vi kommer ha all kontakt.
Sedan kommer jag att ringa upp dig och så pratar vi igenom allt innan start. Då kan du ställa dina frågor och funderingar.

In och fyll i så kontaktar vi dig snart.