Största misstaget när man går på diet

En diet behöver inte betyda att man äter i kaloriunderskott för att gå ner i vikt. Dom flesta av oss vill ju gå ner i vikt och komma i bra form. Men det finns även dom som vill gå upp i vikt.

Men när jag pratar med folk som går på dieter och frågar vad dom äter så äter alla för lite. Speciellt dom som vill gå upp i vikt och bygga muskler.

När man börjar en diet så brukar man ta bort skräpmat och sånt. Då blir det helt plötsligt mycket mindre kalorier, och på det äter nyttigare mat och i nyttig mat så är det mindre kalorier och oftast kan man äta mer av det nyttiga.

Hur gör man för att hitta balans?

  1. Ta hjälp av en pt eller coach! Antingen så tar man hjälp av en pt eller någon coach som kan kost och träning. Man behöver nödvändigtvis inte köpa jätte många timmar. Utan det du behöver är någon som hjälper dig hitta balansen.
  2. Testa dig fram! Våga ät mer mat 1-2 veckor och försök att hitta balansen. Att man går upp i vikt från dag 1 till 2 är vätskebalansen i kroppen. Man lägger inte på sig fett så snabbt och så mycket. Men se till att äta exakt lika mycket varje dag under den perioder.
  3. Fuska inte! Här faller väldigt många. Om man sköter sig 100% och sedan faller tillbaka och tillåter sig själv fuska så kommer man alltid att tillåta sig fuska. Se till att vara bestämd för det för att du vill göra det. Fuskar man en gång, fuskar man 100ggr efter det.
  4. Planera dina dagar med mat! Det är enkelt att göra storkok och göra matlådor. Ta med dig mat till jobbet. Eller om du reser på affärsresor, du kan ta med dig mat för 1-2 dagar. Laga maten så att du kan ta med dig mat som du kan äta kallt.
  5. Umgås med folk som förstår vad du gör. Det är många som inte gör det, många som kommer ifrågasätta dig. Se till att umgås med rätt personer.
  6. Planera in ”cheat meals”! Sätt upp delmål och planera in en ätarmåltid där du får äta vad du vill och hur mycket du vill. Jag brukar begränsa den tiden till 3h, så en ordentlig middag!
  7. Börja idag, inte på måndag! spelar ingen roll vilken dag du börjar, nån gång måste du börja. Gör det direkt, bestäm dig.

Det är inte svårt om man väl bestämt sig, då är det bara att köra på! ta hand om din kropp!

För mer info om min online coachning, så kan du gå in här och skicka en intresseanmälan så får du mer info om vad om passar dina mål.