Vad du behöver göra för att komma i form…

Nu var det snart en månad sen du satte ditt nyårslöfte. Mitt i pandemin så stängs en del gym eller så får man stå i kö för att komma in. Det finns andra sätt att komma i form om man verkligen vill.

Två saker du bör veta är att du behöver inte träna för att bränna fett. Du måste bara sköta kosten bra. Och du behöver inte träna på gym för att få träning/motion. Du kan träna hemma eller ute!

Vad gör vi för fel…

Ett av de största misstagen man gör när man har ett nyårslöfte och man börjar träna hårt direkt 1a Januari är att man inte planerar sin träning och vad det gör med kroppen.
Tänk att du går från lite motion till mycket träning och hård träning. Kroppen kanske klarar av det tempot i två eller tre veckor sedan kommer du bli övertränad. För att du inte har byggt upp en bra grund i din träning.

Nu gäller inte det här alla, många av er tränar redan mycket och kanske vill ta eran träning till nästa nivå, det är helt rätt, progressions träning kalls det. Man ökar träningen successivt, två steg fram, ett steg bak. Väldigt enkelt om man vet hur man ska göra.

Men sen finns det många va er som struntar i träningen nästan hela December. Pga alla röda dagar, alla helger som man åker bort och äter middagar, julmat, godis, choklad osv… då lovar ni er också att börja 1a Jan med nyårslöftet.

Ja, vi kan lika gärna skita i att träna om vi inte sköter maten. – FEL!
Det är extra viktigt att sköta träningen om man inte sköter maten!

Senaste blogginlägget handlade om att man inte ska vänta på att börja träna utan man ska böja redan i December och sedan lägga in nästa växel i Jan. Tänk om du nu skulle ha börjat i December, du skulle haft bra rutiner med kosten, du skulle enkelt kunnat fortsätta träna i Jan utan avbrott. Och vid den här tiden skulle du ha fått goda resultat, det är ändå två månader av bra träning.

Jag coachar oftast två-tre månader och man får sjukt bra resultat av det. Många av mina klienter förlänger coachningen efter den tiden just för att fortsätta toppa formen och man får nya träningsprogram och recept av mig.

För online coachning – Skicka din intresseanmälan här

På två-tre månader har jag klienter som gått ner 8-15kg, vissa har gått ner i fett och byggt muskler och andra har gått upp i vikt och byggt muskler. Alla har olika mål och jag individuellt anpassar programmen efter mina klienters önskemål.

Hur ska du göra nu?

Om du började nu i Januari så har du ändå tagit tag i det, vilket är sjukt bra! Men vad kan hända framöver som gör att du kommer sluta träna:
– Du blir övertränad
– Du står och trampar på samma ställe med samma träningsprogram
– Du drar på dig skador
– Du får spända muskler, triggerpunkter och belastningssmärta
– Du ser inga snabba resultat och tröttnar
– Du missköter kosten och får inte den resultat du vill för att nå ditt mål
– Du har för höga mål och förväntningar på dig själv
– Du kommer ur rutiner och prioriterar annat
– Du blir nöjd och slutar träna

Dessa är de absolut vanligaste orsakerna jag får höra av klienter, vänner och bekanta. Men du kan göra något åt det här. För det du vill är att må bra, orka med dina dagar, känna att du har en stark kropp och vara nöjd med dig själv.

Så nu när du vet vad de största orsakerna är, så kan du ta varje del och göra något åt det.
Tex, att bli övertränad, har du ett bra träningsprogram så kommer du ha periodiserad upplägg så att du hinner återhämta dig. Om du har en pt eller online coach så kommer dom säga att du ska ta det lugnt när du behöver göra det.
Att stå och trampa på samma ställe är att man går in i gymmet och inte vet vad man ska göra eller så har du ett program som du kört väldigt länge. Då kommer utvecklingen att stanna av. Jag brukar rekommendera att man byter program vart 6e till 8e vecka.

Att vara nöjd med sig själv eller känna sig trygg i sin kropp har inte alltid med viktnedgång att göra. Du kan vara trygg i dig och älska din kropp hur du än ser ut. Men det är väldigt individuellt och jag lyssnar på alla mina klienter och deras önskemål. Majoriteten mår inte bra av att vara överviktig. Jag har inget emot att folk vill vara överviktiga, det är upp till var och en. Det här har jag sagt förut och jag kommer upprepa mig 100ggr igen. Är du överviktig och trivs med det, så är det okej så länge du inte klagar över det. Klagar du över det ska du göra nått åt saken.

Det finns fler positiva saker med att vara i form och vara hälsosam än att vara överviktig.

Jag har skrivit två inlägg tidigare med tips på vad du kan göra för att optimera din träning och hålla i din kost. Det absolut viktigaste är att du planerar dina dagar, att du alltid har lagat mat eller vet vad du ska äta. Att du alltid planerar in tid för din träning.

Här är inläggen som jag rekommenderar att ni läser, mina tankar om hur du ska göra för att sköta din träning och din kost.
– Kickstarta din träning 2021 på bästa sätt
– Mina bästa tips för dig som vill gå på diet

Skrolla ner för att komma till de inläggen.

I dessa två inlägg förklarar jag exakt hur jag tänker, hur du enkelt kan lägga en plan för dig själv.

Nu i ett samarbete med AR Supplements så har jag ett sjukt bra erbjudande också. I det här erbjudandet ingår det:

4 veckors bas-träningsprogram
1st High Quality Whey100 – Vanilla Flavour
1st High Quality Whey100 – Test Of Choco
1st Super EAA – Mixed Berries
1st Power PWO – Tropical Flavour
1st Rest ZMA
1st Clean Omega3
1st All Vitamins1st AR Shaker
1st AR Gymbag

Nu för 1 499kr

Ord pris: 1 812kr
+ 4 veckors träningsprogrammet 950kr

Ta del av erbjudandet här
Erbjudandet gäller så länge lagret räcker…

Väldigt bra paket där ni får kosttillskott och ett träningsprogram som ni kan följa. Detta träningsprogram kan man köra i mer än 4veckor såklart. Jag brukar rekommendera 6v upplägg sedan byte av program.